Vi lanserer en ny trapp designet av Andreas Engesvik

Linje eik mattlakk natur hovedbilde uten retur SL

Andreas Engesvik er en av Norges fremste møbeldesignere, og står bak en rekke moderne designklassikere for produsenter i inn- og utland. Trappemodellen Pilar markerte hans første samarbeid med oss og merkevaren Escalia. Med dette tok han også sitt første steg inn i trappenes verden. Nå har han tegnet en ny trapp for Escalia som heter Linje.

Designer Andreas Engesvik

Både Pilar og Linje er laget i eik – et taktilt og slitesterkt treverk som tåler bruk. Eik har dessuten en gyllen og anvendelig farge, som kler de fleste interiører. – Når du jobber i et materiale, eller singularitet som man kaller det på fagspråket, skaper det er roligere uttrykk. Det blir mindre visuell støy, forteller Andreas Engesvik. Med sine universelle kvaliteter i både funksjon og design, står Pilar og Linje på skuldrene til den skandinaviske designtradisjonen. – Vi har prøvd å overføre noe av finessen som man finner i møbler til trappene, blant annet ved å unngå synlige beslag, skruer og hull. Trappene har også fine taktile kvaliteter, så det er mye å utforske hvis du er interessert i å kjenne på de ulike overflatene, påpeker designeren.

Escalia Linje er laget i eik, og utfordrer treet som konstruktivt materiale. Gelenderet er konstruert på en måte som trimmer materialbruken ned til et minimum. Spilene i trappen tegner opp et rikt lys- og skyggespill. Som en del av rommet vil man alltid se trappen som et transparent og elegant element. Linje har et design som gjør at den vil passe inn i mange hjem.

Se mer her