main-content-2
Om Stryntrappa – Historie

Hagen
en suksesshistorie

Det hele startet i 1934, midt i de harde trettiårene. De to brødrene Gustav og John Hagen hadde allerede skaffet seg erfaring som snekkere og bygningsmenn. Nå bestemte de seg for å investere i en moderne snekkerimaskin og starte sitt eget snekkerverksted i hjembygda Stryn.

Maskinen var flunkende ny, bestilt fra Oslo og sendt fra Bergen med båt midtvinters. Men på grunn av den strenge kulden, måtte den tunge maskinen dras over isen det siste stykket inn til land. Med hest og slede og mange hjelpende hender ble vidunderet fraktet til et lite kjellerlokale på gården Hagen i Stryn.

Dette er begynnelsen på historien om en en spennende suksessbedrift som fremdeles vokser og utvikles.

Les hele historien Kontakt oss

DE FØRSTE HARDE ÅRENE

Dører, vinduer og revekasser var de viktigste produktene til Hagen-brødrene de første årene, og med hardt arbeid, mot og optimisme fikk de virksomheten til å vokse. At enkelte kunder gjorde opp regningen for leveransene med levende dyr, sier sitt om hvilken vanskelig tid dette var.

Mot slutten av 1930-årene førte økende byggeaktivitet til større etterspørsel og dermed et økt behov for trelast. På grunn av dårlig veiforbindelse, måtte trevarene kjøpes om sommeren og lagres over vinteren. Dette krevde både lagringskapasitet og tilgang på kapital, ogløsningen ble avtaler om kommisjonssalg med flere trelastleverandører. Det første grunnlaget for byggevarehandelen var nå lagt.

VELSTANDSVEKST OG MODERNE TIDER

Etter noen vanskelige krigsår kunne Hagen-brødrene i 1947 endelig ta i bruk sitt nybygde verksted på «Klypa». Nye maskiner kom til, og etterspørselen økte i takt med optimismen og den nye silde-rikdommen på kysten. Verkstedet ble snart for lite. Det ble utvidet i flere omganger, og samtidig ble nye og arbeidsbesparende maskiner innkjøpt og ikke minst spesialutviklet.

Den generelle velstandsveksten bidro til jevn og trygg utvikling for bedriften utover 50- og 60-tallet. Byggefelt og moderne hus gjorde at trappene måtte tilpasses en ny tid. Ny design krevde andre produksjonsmetoder og nye konstruksjoner. Det var gode tider i Norge, og til tross for skiftende lederskap, etter John Hagens brå bortgang i 1963, fortsatte bedriften å vokse – både i omsetning og kvadratmeter. Trygve Hagen ble ansatt som disponent i 1978. Han hadde familien i ryggen og skulle lede bedriften med stort engasjement i de kommende årene. Etter 28 år som leder var tallet på ansatte doblet og omsetningen nesten tidoblet.

BEGREPET STRYNTRAPPA

Stryntrappa sikret seg viktige markedsandeler innen ferdighusindustrien, og ved overgangen til 1980-årene var navnet Stryntrappa i ferd med å bli et synonym for prefabrikkerte trapper. Familiebedriften hadde alltid satset på moderne maskiner og utstyr, og når dataalderen gjorde sitt inntog, var bedriften av de første i landet til å utnytte den nye teknologien. I 1985 produserte Hagenfamilien hver tiende trapp på det norske markedet. I 1999 lanserte Hagen Escaliaserien – et par trinn opp. Grunnpilarene for Escalia er høy finish, førsteklasses håndverk og bruk av edle tresorter.

SKREDDERSYDDE TRAPPELØSNINGER

Hagen fortsatte å utvikle nye modeller i takt med behovene i ulike markeder. Rundt årtusenskiftet begynte man å etablere trappestudioer flere steder i Norge. I studioene kunne man på en inspirerende måte presentere de mange flotte modellene for sluttkunden. Satsingen på produktutvikling ble i 2001 belønnet ved at trappene Escalia Milano og Escalia Cannes fikk prisen «Merke for God Design» fra Norsk Designråd.

Hagen er fortsatt en familiebedrift, og styres i dag av tredje generasjon. Aktivitetsnivået i byggebransjen går i bølger, men gjennom satsing på nytenkning og moderne produksjonsmetoder, kan Hagen fortsatt tilby skreddersydde norskproduserte kvalitetstrapper.

Ledergruppe

JOHN HERMAN FOSS HAGEN Adm. Dir. Stryntrappa

John Herman Foss Hagen

Adm. Dir.
Telefon: 57873508
Mobil: 91157012

KENNETH KOMPALLA Fabrikksjef, Stryntrappa

Kenneth Kompalla

Fabrikksjef
Telefon: 57873528
Mobil: 93445208

JORUNN SKREDE Økonomisjef, Stryntrappa

Jorunn Skrede

Økonomisjef
Telefon: 57873515
Mobil:

BEATE FOSS HAGEN Marketingsjef Stryntrappa

Beate Foss Hagen

Marketingsjef
Telefon:
Mobil: 95834205

Hanne

Hanne Cecilie Lien

Salgssjef
Telefon: 22545802
Mobil: 92899591

bilde jorn

Jørn Peder Sætre

IT-sjef
Telefon:
Mobil: 45267826

Brands

En verden av trapper. Både sluttkunder og leverandører kjenner oss som en trygg og solid samarbeidspartner. Vi har vært i bransjen siden 1934 og kjenner kvalitetskravene – både i det norske regelverket og hos norske husbyggere og huseiere. Vi har et stort nettverk av salgsrepresentanter og montører som dekker det meste av landet, og sørger for informasjon, måltaking, montering og oppfølging. Våre fagfolk er lett tilgjengelige gjennom hele prosessen.

Vi selger våre trapper under de to merkevarene Stryntrappa og Escalia.

Stryntrappa - Kvalitetstrapper til gode priser.

Vår filosofi har alltid vært å lage kvalitetstrapper til gode priser. Nytenkning, smarte løsninger og moderne produksjonsmetoder gjør at vi fremdeles kan tilby skreddersydde trappeløsninger til våre prisbevisste kunder.

Trappeserien Stryntrappa gir folk flest muligheten til å få en norskprodusert kvalitetstrapp, tilpasset husets interiør og stil. En trapp er tross alt husets mest synlige møbel, og med Stryntrappa kan du velge en trapp som passer perfekt inn i ditt spesielle drømmehus.

Escalia - Et par trinn opp

Målsettingen til Escalia er å lage trapper som våre kunder blir stolte av. Vi legger derfor vekt på å utvikle modeller med et tidløst preg og en unik karakter. Opplevelsen og gleden skal være varig. Grunnpilarene for Escalia er høy finish, førsteklasses håndverk og bruk av edle tresorter.

Skreddersøm

Vårt håndverk har lange tradisjoner. Det er ikke uten grunn at over 150.000 boliger har smykket seg med en trapp fra Hagen AS siden 1934.

Hos oss finner du klassiske, moderne og tidløse trapper. For hver modell kan du velge mellom forskjellige tekniske løsninger, tresorter og overflater. Når du er klar, kommer vi hjem til deg. Vi tar nøyaktige mål og skreddersyr en løsning du vil være stolt av. En kvalitetstrapp fra Escalia vil gi verdi til ditt hjem.

Vil du vite mer om trapp?

Avtal et uforpliktende møte
på vårt studio.